Heimlagaversjonen av Treningsbrødet til Ida Marcussen -smaker og metter godt-hei og hopp:-)

Heia Heia alle fine folk. Jeg lever og ånder og jobber og løper og strikker på. Sjøl om jeg er altfor dårlig på, å blogge ned og dokumentere, det jeg driver med. Instagram går kjappere og er blitt den dagligdagse sosiale kommunikasjonsmetode jeg for tiden driver med. Nå har jeg imidlertid planer om å bli litt flinkere til å oppdatere bloggene.  (-så får vi se hvor lenge det varer-he he..)

Ja Ja nok om det. På insta er det mye inspirasjon å finne, både når det gjelder det ene og det andre.
Ida Marcussens treningsbrød for eksempel, fikk jeg oppskrift på der inne, og var ikke sen om å prøve.

Brødet smaker godt og var forholdsvis enkelt og fort gjort, alle ingrediensene ble rørt sammen på kvelden og fikk stå kjølig til neste morgen, så var det bare å øse opp i to former og steke en times tid, mens vi ordnet oss for dagen, og vips fikk vi fersk og nydelig brød som mettet godt i magen.

OPPSKRIFTEN-slik jeg gjorde:

1 banan -most med gaffel
135g (2 stk.) revet gulrot
5 dl skummet kulturmelk
1 ts salt
2 egg -sammenpisket med gaffel

Rør sammen og tilsett så de tørre ingrediensene som er blandet sammen i egen bolle:

420g sammalt speltmel
75g havregryn
65g havrekli
60g linfrø
50g grovt hakkede valnøtter
1 ts natron
(pluss pittelitt bakepulver ca. 1/2 ts- som kan sløyfes)

Alt blandes sammen og settes i kjøleskap natten over. Røren fordeles i to brødformer, og stekes ved ca. 175 grader varmluft eller 190-200grader vanlig stekeovn i en time.



Velbekomme:-)


Kommentarer