Fra Sjokoladesmell til den Nydeligste Rabarbra Smuldrepai

I dag Skal du få Oppskrifta På
den herligste godeste kortreiste

RABARBRAPAI
eller snarere en slags Dessert
vil jeg si
-smaker direkte nyyydelig
med iskrem til

-nesten sånn karamellaktig, 
-se bare her så lekker den er

(nå er jeg visst blitt en kløpper til å laste opp filmer i bloggen min)

veldig enkel til og med -og det er klart en fordel, når man arbeider i rabarbrakjøkkenhagen og multitasker på insta og lar seg friste til å gå på en skikkelig kollektiv sjokoladesmell, -ja ja, -og sånn går nå dagan.... 

-trenger da ikke gjøre seg bedre enn man er, rabarbra er forresten skikkelig sunt også det, hadde det bare ikke vært for alt sukkeret da...



KarboLadding,- kaller vi det, og det trenger vi alle, sånn dann og vann og innimellom, det er jo sommer i kalenderen og Rabarbra er da vitterlig den aller beste sommermat, passe på å fryse ned litt også da, slik at man kan lage seg en sommerpai, når de mørke høstkvelder kommer.


OPPSKRIFTEN er som følger:

Smuldredeig:

75 g mel, -spelt eller hvete
75 g sukker
75 g smør
75 g valnøtter, eller andre slags nøtter

Kjør kjapt sukker, mel og smør i foodprocessor, tilsett nøttene slik at de blir grovt hakket, evt. kan du jo selvfølgelig bare hakke nøttene først og smuldre sammen alt med fingrene...
Ca. 600-700 g rabarbra
Vask, rens og del rabarbraen i biter og legg i smurt ildfast form.
Bland sammen:
3 dl sukker
3 ss maizenna eller potetmel
evt. litt kanel eller vaniljesukker

Ha blandingen over rabarbrabitene, vend godt og bland slik at alt er jevnt fordelt.


Legg så smuldredeigen oppå, som et lokk og stek i forvarmet ovn ca. 170/190grader omtrent i 30min. Serveres varm eller lunken eller lun kanskje det heter sammen med iskrem 

nam nam..
NYYYDELIG ....



Kommentarer