-oppskrift på Kakene fra I forgår..

Glutenfri Sjokoladekake i Stor langpanne:
150g smør -smeltes, og yes og ja jeg bruker kun ekte meierismør jeg da....
6 egg -piskes til eggedosis med
3,5 dl sukker, gjerne rørsukker da...

Bland sammen:
3 dl potetmel
2-3 ss kakao
3-4 ts bakepulver
3-4 ts vaniljesukker og rør det vekselvis inn i eggedosisen med 2 dl melk, -gjerne kulturmelk eller kefir.

Så heller du røra over i en stor bakepapirkledt langpanne og steker ved ca.160 grader (varmluft eller 180gr. vanlig stekeovn) ca 30 minutter eller til kaka er gjennomstekt. Det finner du ut ved å stikke en trepinne i.

Fyllet, -lager jeg slik:
200 g mørk sjokolade smeltes i 2-4 ss smør og evt. smakes til med en smule melis, før grovt hakkede peanøtter røres inn. Fordeles så over hele kaka og sleng så, gjerne noen fargerike nonstopper oppå.

for #slikblirdagengod

Så var det den godeste Frukt- og Nøttekaka:
-her tager vi det vi haver av frukter og nøtter...
Jeg har brukt 2 epler som er skrelt og skjært i biter, pluss ca. 200-300g tørkede frukt og bær som aprikoser, inka- og tranebær men her kan du variere og bruke det du vil av frosne og tørkede friske.

De tørkede fruktene kokes opp i 2,5 dl vann og siles i fra, før de deles opp i mindre biter
Vannet skal i kaka så kast det ikke!
Smelt 200g smør
og rør
inn og sammen følgende:

5 dl mel (hvete eller spelt)
3 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
6 egg
samt kokevannet etter frukten

Hell røra i ei bakepapirkledt langpanne og legg over epler og frukt. Til slutt strør du oppå en haug nøtter.
Jeg har brukt ca. 100 g pacannøtter. Stek så ved ca. 160 grader varmluft ( evt.180 vanlig stekeoven) i 40-50 minutter, til kaka er gjennomstekt.
Denne er blitt en yndling, den smaker godt og holder seg bra, så da er alt vel. Ha en deilig kveld!

Kommentarer