Hyllest til Havregrynsgrauten


Havregrøt er vel noe av det enkleste og beste man kan spise
uansett vil jeg si, havre er supermat rett og slett, man trenger
kun havregryn og vann, men for en fyldigere variant blander
vi gjerne inn litt melk, men det blir jo opp til hver enkelt

Man kan koke på enten 
det ene eller det andre 
eller en blanding, 
alt ettersom

Raskt, Enkelt og Godt med et 
uendelig hav fullt av 
mulighet for variasjon


Kok opp som Tommelfingerregel

1 del havregryn
2 deler melk eller vann

smaksettes med noen saltkorn

spesielt om du vil bruke grøten
som restitusjon etter et løp eller
en hard kraftanstrengelse

Småkok grøten, mens du rører, noen minutter til den tykner
Så kan man servere den straks eller vente litt, 
Havregrøt smaker faktisk godt både varm og kald
Havregrynsgrøt spiser vi gjerne
både før og etter skirenn og løp

Ungene her er fostra opp på denne fantasiske føde av en grøt
med litt syltetøy på, selv liker jeg å smaksette med frukt eller bær,
gjerne noen nøtter, rosiner eller frø, og kanskje som her: 
epler og kanel samt litt honning oppå der. 
Noen liker også sukker og smør.

Havregryn er fantastisk rett og slett, magen mettes, 
hodet klarnes og kroppen holder lenge på få kalorier 
for den som er opptatt av slikt. Grøten kan lages tykk 
eller tynn, og er mer som sikringskost å regne om barn 
eller voksne blir syke eller mangler appetitt.

Dessuten er det rimelig mat, og utrolig rask å lage
eventuelle grøtrester gjør seg fantastisk godt i 
brøddeigen eller vaffelrøra, man kan også blande 
den med litt yoghurt og bare spise...

GoD APPetitt!

Kommentarer