Steinalderbrød eller hva man nå vil kalle det, inneholder ikke mel, men masse nøtter, frø og egg, -proteinrik kost med andre ord, og går derfor glatt innunder kategorien løpemat, eller muskelbyggemat for den som foretrekker det. Brødet er særdeles enkelt å lage og smaker fantastisk godt, samtidig som det metter bra. Som seg hør og bør tar jeg det jeg har i skapet og fyller på i en bakebolle og rører rundt før "smeten" (-elsker slike svenske ord) helles i ei smurt eller bakepapirkledt brødform, eller ei silikonform, som jeg er så heldig å ha, og steker da ved 160/180 grader i 50 minutter.
Superbrødet blir da, fantastisk godt og bra. Nøttene må gjerne grovhakkes, men det er ikke nødvendig. Når brødet er ferdig stekt pakkes det inn i et kjøkkenhåndkle og får avkjøle seg litt, før det får en brødpose rundt og oppbevares i kjøleskap.
Oppskriften som gir ett brød er som følger:
2 dl Pecannøtter
1 dl Mandler
1 dl Solsikkekjerner
1 dl Gresskarfrø
1 dl Linfrø
1 dl Sesamfrø
1/2 dl Chiafrø
5-6 egg
200 g Cottage Cheese
1/2 ts Himalayasalt
1 ts Bakepulver
Tilsammen 3 dl nøtter og 4-5 dl frø, som kan varieres utifra hva man liker og. Hvis jeg benytter ett helt beger norsk Cottage Cheese (330g) pleier jeg å bruke 5 egg, her har jeg brukt litt mindre hytteost og erstattet med ett ekstra egg. Bakepulveret kan utelates og vanlig salt er selvfølgelig helt ok. Urtesalt kan også være fint å bruke som alternativ for å få en smule smaksvariasjon. Denne røra er ganske løs, men brødet blir veldig fint og smaker fantastisk godt. Ønsker man å spare litt på kaloriene erstattes noe av nøttene med havregryn og kli. Smaken kan også varieres ved å blande inn noen rosiner eller litt tørket frukt eller bær. Det er bare å prøve seg frem til du finner din favoritt.
God Appetitt!
Superbrødet blir da, fantastisk godt og bra. Nøttene må gjerne grovhakkes, men det er ikke nødvendig. Når brødet er ferdig stekt pakkes det inn i et kjøkkenhåndkle og får avkjøle seg litt, før det får en brødpose rundt og oppbevares i kjøleskap.
Oppskriften som gir ett brød er som følger:
2 dl Pecannøtter
1 dl Mandler
1 dl Solsikkekjerner
1 dl Gresskarfrø
1 dl Linfrø
1 dl Sesamfrø
1/2 dl Chiafrø
5-6 egg
200 g Cottage Cheese
1/2 ts Himalayasalt
1 ts Bakepulver
Tilsammen 3 dl nøtter og 4-5 dl frø, som kan varieres utifra hva man liker og. Hvis jeg benytter ett helt beger norsk Cottage Cheese (330g) pleier jeg å bruke 5 egg, her har jeg brukt litt mindre hytteost og erstattet med ett ekstra egg. Bakepulveret kan utelates og vanlig salt er selvfølgelig helt ok. Urtesalt kan også være fint å bruke som alternativ for å få en smule smaksvariasjon. Denne røra er ganske løs, men brødet blir veldig fint og smaker fantastisk godt. Ønsker man å spare litt på kaloriene erstattes noe av nøttene med havregryn og kli. Smaken kan også varieres ved å blande inn noen rosiner eller litt tørket frukt eller bær. Det er bare å prøve seg frem til du finner din favoritt.
God Appetitt!
Kommentarer