GRATULERER MED DAGEN
17. mai må vi selvfølgelig ha Kake:-)
Historien bak denne Sjokoladekakas bliven er slik:
Når Man glatt og Lett lover bort å smekke i Hop
2 glutenfri langpannekaker til den store nasjonaldag
hellig overbevist om at det ligger to glutenfrie
kakemikser av enkleste og beste sort inni
kjøkkenskapet et sted og dermed veldig lett
og enkelt kunne ha fikset det. Men oppdager så
i det øyeblikk man tenker å sette i gang med
latmannsbakingen at det riktignok ligger to
toroposer der inne og fryder seg stort for
de er slett ikke glutefrie, slik man hadde trodd,
og butikken er stengt og lukket, 2.pinsedag så klart
da gjelder det å finne frem det man har og benytte seg av
sin bakererfaring, så vanskelig var det da ikke, og kaka
ble visst både fin nok og god
OPPSKRIFTA får du no:
Ei langpannekake med sjokolade
6 egg
5 dl sukker
150 g kokosmel
4 ss kakao
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/2 dl kaffe
200 g smeltet smør
Egg og sukker piskes godt til skikkelig eggedosis, smelt smøret og bland i kaffen, rør det tørre sammen og rør inn i eggedosisen vekselsvis med smør- og kaffeblandingen.
Ha over i bakepapirkledt langpanne og stek ved 160 grader i ca. 45-50 min.
Avkjøl og Smør over sjokoladekrem som er laget slik:
100 g smør
100 g mørk sjokolade
200 g melis
2 ss kaffe
Sjokoladen smeltes i smøret ved svak varme, rør deretter inn melis og smak til med kaffe.
Hadde jeg ikke hatt kokosmel i huset ville jeg nok prøvd
meg med nøttemel, som jeg ville lagd ved å finmale mandler
eller hasselnøtter, evt. en blanding av begge.
Vil tro det hadde fungert like greit, ettersom denne kaka
er sikret med mye sukker og egg.
Lykke Til og Ha en riktig god glutenfri kakedag:-)
Kommentarer