Edelirosas Halvmaratonprogram med Langtur Uke 6/10

Rolige langturer gjør oss sterkere og mer utholdende. Denne uka gjennomfører vi programmets lengste løpetur. Vi skal forsøke å løpe rolig og kontrollert og om vi har krefter igjen, kan vi øke fart mot slutten. Vi kan trene på å spise og drikke underveis og når uka er omme vil vi bære med oss vissheten om at vi er i stand til å gjennomføre halvmaratondistansen. Det er ikke et poeng å presse seg for hardt og slite oss fullstendig ut på denne turen, ettersom vi også skal øve oss på å skille mellom konkurranse og trening.

Lytt til kroppen og kjenn på mestringsfølelsen og løpegleden. Det spiller mindre rolle hva vi presterer under våre treningsturer om vi ikke greier å få det ut når vi stiller opp i løp. Målet vårt er å få frem det beste vi kan når løpsdagen kommer, slik vil løpet bli en best mulig opplevelse som vi kan glede oss over i lang tid, både før og etter. Et par dager etter lange løpeturer er det ikke uvanlig å kjenne behov for mer mat enn normalt. Det er smart å venne seg til å innta noe næring ganske umiddelbart etter trening. Forsøk å gjør det til en god vane å spise litt i løpet av den første halvtimen etter økta. Det spiller egentlig ikke så stor rolle hva vi putter i oss, bare vi spiser noe. En banan, et glass sjokolademelk, en iskrem, litt yoghurt eller litt tørket frukt og nøtter er gode saker som kroppen kan ha nytte av for å hente seg raskere inn etter trening. Faller du for fristelsen til å unne deg en sjokoladebit er det faktisk også bedre enn ingenting. Tunge turer kan dessuten bli mer hyggelig om man har noe godt å glede seg til når man kommer i mål.


UKE 6/10
3 løpeøkter (f.eks. mandag-onsdag-lørdag) og 2-3 g. styrke.

1. 8-10 km behagelig fart, gjerne terreng ca. 50-60min.

2. 4-6 km progressiv tur; start rolig og øk fart underveis, forsøk å avslutt de siste 50-100m med en liten spurt om du har krefter igjen.

3. 20-22 km, rolig langtur, grus eller asfalt, ca.120-160min.Styrkeøvelser:
4 x 20 tåhev
4 x 20 kneløft
4 x 30 ryggløft
4 x 30 sit-ups


UKE 1/10
UKE 2/10
UKE 3/10
UKE 4/10

Kommentarer