Fem om dagen, uten å få vondt i magen

Frukt og grønt er bra for oss, det vet vi vel alle. Men når vi er anbefalt å spise 5 om dagen, hvordan skal vi greie det uten å få vondt i magen? Hvis vi tenker at en porsjon frukt eller grønt har en vekt på mellom 100-200 gram,  -en appelsin f.eks veier sjelden mindre enn 200g, blir det samlet nesten en hel kg hver eneste dag. Satt på spissen: "Hvordan i all verden skal vi greie å ha i oss en hel kg epler eller pærer uten at det går utover inntak av andre nyttige næringsstoffer som kroppen vår også trenger?"

Det vil i verste fall være direkte usunt! Lirosa tenker at det skal vi ikke; iallefall ikke et kg av en sort. Det handler om å bevisstgjøre hva vi putter i munnen, det handler om å spise variert, det handler om å sørge for at vi hver dag får i oss nyttige vitaminer og mineraler som finnes både i frukt og grønnsaker.

Hvis vi f.eks drikker et glass frukt- eller grønnsaksjuice om morgenen, kan vi telle til 1.
Til middag spiser vi kanskje en porsjon poteter eller ris, da teller vi 2, i tillegg en porsjon grønnsaker, enten kokt eller rå; så kan vi telle til 3.

Nå gjenstår det enda 2 hvis vi skal komme til 5. Sper vi på med litt agurk eller tomat på matpakka eller til lunsj teller jeg 4, så kan vi vel alltids greie å spise et eple eller en banan i løpet av ettermiddagen.

Eller veldig gjerne et stykke melon til dessert eller en skål med jordbær og fløte f.eks. Det er mulig altså, men lirosa skal velvellig innrømme at på enkelte dager blir summen kanskje bare 3.
Men det er godt nok også det. Man må bare ha det litt i hodet, slik at man får alt man trenger inn i blodet!

Herved ønskes ei strålende 1.mai-helg, med helt naturlig inntak av ikkespisendes utendørs D-vitamin, når sola skinner!

Kanskje en time utendørs kan telle som en? (-men det er vel gjerne fisk det da???)

Kommentarer