FOKUS: Mageøvelser

Ny mandag, ny uke, nye muligheter:
I årets første sommermåned fokuserer vi på mageøvelser. Målet er å gjøre noen mageøvelser hver dag hele juni. Vi satser på at det i løpet av sommeren blir en god vane som kan fortsette videre også. Mageøvelser bidrar til å styrke magemusklene, som igjen gjør at vi får en bedre kroppsholdning.


At mageøvelser alene fjerner mageflesk som helt naturlig har en tendens til å hope seg opp der foran, spesiellt hos oss damer etter at vi har passert de 40, (men også stadig oftere hos både menn og kvinner under 30), er visstnok en myte, men ved å styrke musklene i mageregionen får ryggen god hjelp til å holde seg rak og fin, noe som igjen gjør at vi både føler oss og ser bedre ut.

Det er flere måter å trene magemusklene på, det aller enkleste er nok de gode gammeldagse sit-upsene der man ligger på golvet med bøyde knær og beina godt plantet i underlaget. Overkroppen løftes opp mot knærne, helst med armene under nakken, og ned på golvet igjen. Øvelsen kan gjerne varieres ved å presse bryspartiet mot knærne rett frem eller til hver side. Prøv deg frem og begynn i det små, 10 - 20 sit-ups tar omtrent et minutt og bør være overkommelig for alle og enhver, og fullt mulig å smette inn i en travel hverdag enten i forbindelse med morgen- eller kveldsstell. Etter bare noen dager vil du kjenne at du blir sterkere og i stand til å greie litt mer.

Ønsker du variasjon og kanskje litt mer kreative og morsommere mageøvelser kan du teste ut ulike teknikker med ball. Du kan f.eks. ligge på ryggen oppå ballen, eller på golvet med beina på ballen, og trene magemusklene med ballen som treningspartner.

Å gjøre litt hver dag, er bedre enn å gjøre mye sjelden. Smette inn små styrkeøvelser i dagliglivet som gjør kroppen vår litt sunnere og sterkere, -nesten uten at vi merker det.
Ha en finfin junimåned!

Kommentarer

Liita sa…
Sit ups er faktisk en veldig dårlig øvelse som ikke er gunstig for ryggen. Bare et tips, den kan du fint utelukke :)
lirosa sa…
Kom gjerne med innspill og forslag til flere og andre.