Om å bidra og hjelpe til og en allemannskake

Har man barn som er med på ulike aktiviteter, kreves det som foreldre at man stiller opp og bidrar med likt og ulikt en gang i blant.  Noe synes vi er greit, andre ting liker vi ikke så godt, men alle kan vi bidra med noe.  Kunsten er kanskje å formidle til dem som organiserer dugnader, hva som er greit for oss å gjøre og hva vi synes kan bli for vanskelig. Det er viktig for barna at vi stiller opp,  og er delaktig i det de holder på med, selv om vi kanskje ikke greier å være synlige hjelpere på alle arenaer til enhver tid.

Vi bør uansett tilstrebe å være tilstede på noe. Noen forsatte ser ut til å mestre alle slike oppgaver med glans hele tiden, mens andre virker som de aldri stiller opp på noen ting.

Pussig igrunn hvordan enkelte fokuserer så mye på hva andre gjør og ikke, i stedet for å feie for si ega dør og heller konsentrere seg om hva en selv kan bidra positivt med.

Å bake og levere en kake er vel noe de aller fleste av oss må trå til med en gang i blant. I mitt mødrevirke gjennom flere år har jeg levert både kaker, boller, fruktfat, smørbrødfat og hjemmebakt brød og pizzaer i ulike varianter. 

Er man litt bevisst kan man ta valg på hva man synes er greit for anledningen. Ofte blir det servert mye "søtt klissklass" i stedet for matnyttig føde som barn og voksne egentlig trenger. Men så er det dette med kaker da, -det er jo så godt synes vi, og så vil vi jo gjerne ha noe søtt å putte i munnen når vi skal kose oss, -for det skal vi jo, ikke sant? 

Velbekomme og værsågod å prøv!
Den er faktisk god!
God Helg! 

Kommentarer