Hehhe he eh..., en svenskejonas og et rabarbratips

"Vask og rens rabarbrastilkene, fjern evt. skinnet hvis det er tykt og hardt. Kutt stilkene opp i biter ca. 1-2 cm. Ha dem i en kasserolle med mye annet rart, så kjører du det i en blender til du synes det er nokk :D og vips rabarbragrøt"


-dette var hva jeg fant etter en snartur på kjøkkenet
midt i blogginnlegget om rabarbragrøten hos Kvardagskost. 
Slik kan det nemlig gå når sommerfri skoleungdom
deler datarom med mor.
Poden publiserte det heldigvis ikke, 
og mor fikk seg en god latter før innlegget ble ferdigstillt.

Vi har nemlig høstet inn hele hagens rabarbra
i håp om at de nye stilkene som kommer opp er like fine
som første avling. Vi har spist rabarbragrøt til dessert


Vi har lagd rabarbrasaft
som ble meget velsmakende og god


Den fungerte utmerket på tur
så jeg håper virkelig vi får lagd
en ladning til eller to


Veldig enkelt igrunn
og ganske kjappt også
Med den nyinnkjøpte
"svenskejonas"
som jeg fikk for en rimelig penge
hos den lokale matbutikken




Han er da ganske kjekk igrunn
den godeste svenskejonas
Sammenleggbar til og med

Nå håper jeg selvfølgelig
at vi får brukt ham mer
Man blir jo litt inspirert når man
bare først er kommet igang

De siste rabarbrastilkene ble vasket, renset og kuttet opp
i passende biter og puttet i fryseren for senere bruk

Her er dagens tips:
En frysepose
100 gram rabarbra
Lufta ut 
Knute på posen
100 gram rabarbra
ny knute osv.


Kjekt om man plutselig vil lage ei kake eller en pai,
smoothie eller is, ja hva som helst man måtte komme på
Bare å klippe av etter behov.

Ha ei flott helg
i rabarbraens tegn!

Kommentarer