ØL og Seigmenn


Så var Juleølet satt
Vi lager tomtebrygg
som godt kan likes og nytes
Av både store og små


Brygget får stå på en Kjøkkenstol
På Kjøkkenet, der Temperaturen er
Akkurat passe God, Helt til det er Klart
Til Å tappes opp, et par dager før Jul

Annet pyssel vi har bedrevet
er å Lage Seigmenner
for aller første gang
Eller rettere Sagt:
Seigdamer og Seige Søte Juletrær



Der det foressten er mye annet fristende og julegodt

1 kg sukker løses opp i 2 dl vann
100 g gelatinpulver og 4 ts sitronsyre
løses opp i 2 dl vann
Alt blandes sammen og smaksettes med
noen dråper eterisk olje eller fruktessens
og evt. litt konditorfarge etter ønske



Vi delte blandingen i to
der den ene fikk rød farge og eplesmak
og den andre ble gul med sitronsmak

Etter et par dager på bakepapirkledt stekebrett
ble så damene og juletrærne stukket ut
og vendt i finkornet sukker
Og Du og Du så gode de er

"Dette er jo ordentlig seigmenner det"
- sa eldsten som stakk hodet innom en tur

Så Nå kan det snart bli Jul!



Kommentarer