Superenkel Lettvint WokMiddag


Det er lov å jukse litt med middagen en gang i blant
det er lov og praktisk talt en dyd av nødvendighet

FAKTISK

det er rett å slett umulig å greie å lage "skikkelig" middagsmat
helt fra bunnen av hver eneste dag
FAKTISK

men ikke for det dette synes jeg faktisk er "skikkelig middagsmat"
til tross for at den er gjort i en fei og ingrediensene praktisk talt er
handlet inn kun en halvtime før maten står ferdig på bordet

sunt og godt
enkelt og raskt
og alle liker og
alle spiser

hva mer kan man ønske seg?


det første man gjør er å sette i gang koking av ris, enten i riskoker eller kasserolle, rispose eller hvordan man nå velger å gjøre det og eller hvilken ris man liker og ønsker å spise "you name it" -tusen typer å velge og vrake i, min favoritt er jasminris
jeg styrer uansett unna hurtigris ettersom jeg ikke synes det er noe å hente tidsmessig fordi de omtrentelig 20 minuttene det tar å koke ris er den tiden man trenger til å gjøre alt det andre klart inklusive dekking av bord og den tiden det tar å samle alle som skal spise slik at de rekker å sete seg ned, på ingen måte under noen omstendighet oppveier tapen av smak mellom hurtig og ordentlig ris, så fik dere den...

frosne grønnsaker er nesten like næringsrike som friske og disse ferdige wokblandingene er enkle og raske og finnes i utallige varianter og spises hos oss med utmerket samvittighet og glede


brun raskt i wokpanne med en god oljeklasj
kjøttdeig, kylling-, svinefilet- , biff- strimler
eller fisk etter eget ønske eller kun grønnsaker
hiv deretter en elle to wokblandinger inn
og klasj på en saus hvis du vil
mest for variasjonens skyld

ikke noe heft å lage selv heller
foressten, hvis man absolutt vil ha den litt seig
gjør en smule maizennamel og soyasaus
samme nytten schvupp
middag i en fei

velbekomme
bare å sette seg



Kommentarer