Trondheim Halvmaraton; Halvveis i Hundredagersprosjektet; -seriøst løpsinnlegg

Velbekomme, her skal du få et seriøst og ordentlig løpsinnlegg:

Det er faktisk mer enn ei uke siden Trondheim Maraton; -Halvmaraton ble gjennomløpt, med ny rekord for min del; -to hele minutter raskere enn min aller første halvmaraton tidligere i sommer. Å løpe i Trondheim var ikke akkurat planlagt, snarere tvert i mot; men en halvtime før påmeldingsfristen gikk ut, onsdagskveld klikket vi oss bare inn med skrekkblandet fryd; -yippie-YES VI GJØR DET!! .det er bare så artig, til tross for forkjølelses-symptomer og kroppslige vondter, vel vitende om at jeg ikke akkurat var direkte klar for å løpe distansen noe særlig raskere enn sist. Målet er jo selvfølgelig å greie å komme seg under to klokketimer, men det er for tidlig for min del, jeg er muligens klar på en god dag å løpe på 2.05 -hvis alt klaffer, -slik er det med halvgamle kjerringer som kjenner kroppen sin og vet eksakt hvor grensene går og heller ikke er i stand til å ha urealistiske forventninger som kanskje kunne ha drevet og presset en frem noen sekunder raskere, for det er i hodet det sitter, det vet du vel ??? 
#hundredagersprosjektet 50/100

Hjelper ikke hva hodet vil om ikke kroppen er med, er min påstand om det!

Men artig at det klaffet slik at dette løpet skulle bli økt 50 
og halvveis i hundredagersprosjektet
-nesten som et lite jubileum hi hi...

og minsten min jublet fordi han gjerne ville være med
å løpe sitt aller første Barnas Minimaraton HÆRLIG !


Kjempebra stemning i Trondheim, finfin og variert publikumsvennlig løype og perfekt løpevær. Og målet mitt ble derfor å ha en god og fin tur og å samle meg løpserfaring. Så over til løpetanker og at det er min klare mening at Alt henger i hop og det er også mitt mål med løpingen, derfor varierer jeg også mellom sykling, svømming, løping, skigåing og yogalignende styrkeøvelser, rett å slett en dyd av nødvendighet når man har en rygg som må stelles med og passes på og en halvgammel kjerringkropp som skal styrkes opp for å holde så lenge som mulig.

Som tidligere nevnt har jeg et Mål om å løpe Halvmaraton under to timer, da gjelder det å gjøre ting riktig, og innfinne seg med at man trenger å bruke en god del tid for å bygge seg opp. Et år, tre år eller fem år, hva vet jeg? Sakte men sikkert, bygges sten for sten, eller muskel for muskel. Det trengsog er helt nødvendig for min del å trene både styrke, teknikk og utholdenhet. Det siste er enklest. Styrke og Teknikk er vanskelig, også ettersom jeg i utgangspunktet ikke er så veldig sportstrent, etter 7 ungefødsler, bortimot en tyve husmoderlige år, kombinert med oppbygging av bedrift og kriser an mass, strøjobbing her og der, utbrenthet og... ja-jeg stopper her, -for vi skal jo tross alt snakke om løping. Vel, vel og -ved å gjennomføre to halvmaratoner på en sommer har jeg iallefall bevist at det er mulig å trene opp en skrantende rygg til å tåle ganske mye, for ryggen holder, og det er i seg selv så fantastisk at tårene nesten spretter frem i skrivende stund, bare fordi jeg tenker på det. Nesten så jeg må ta av meg hatten litt for meg selv nå, -he he... Ja ja, Det er nemlig utrolig stort og fantastisk å kjenne at man greier å gjennomføre. Så Det!!

Fryktelig herlig også: stemningen både før og etter løpet og det som kanskje var mest fantastisk som jeg aldri i mitt liv kommer til å glemme, var hun som kom bort og takket meg for følget og at jeg hadde vært en "great inspiration" gjennom løpet; -Takk Til DEG, flotte dame! Tenk å få lov til å være en "great inspiration" for noen, det er verdt så utrolig mye og gir hele opplevelsen en ny og enda større dimensjon. Så Ja jeg er nok blitt litt hekta, og kommer til å streve på for å forsøke å nå, mitt mål om å greie å gjennomføre hele halvmaraton på mindre enn to timer.  Så kryss fingre og hei meg frem, så KANSKJE jeg greier det i Danmark til våren.
#100dagersprosjektet 51/100
Etter løpet gjelder det å Trappe ned, -bevege seg så man ikke blir stiv, samtidig som kroppen skal restituere seg, og tro meg; -en halvmaraton sitter i lenge, lenger enn en skulle tro. Dessuten må man jo også fylle på med energi, og det gjorde seg for min del utslag i at jeg et par dager etter hørte at kroppen min sa: DU SKAL HA: masse sjokolade nå, ja gjett på, jeg som nesten ikke har rørt slikt siden den fatale dagen før hele hundredagersprosjektet startet. Iallefall heiv jeg innpå ei sånn hel storplate som du veit, før jeg forsto, at jo du må kanskje doble matpakken din ei ukes tid. FOR DU MÅ JO HA ORDENTLIG ENERGI!!!

For, og det mener jeg inderlig: kroppen sier i fra, kunsten er bare å lære seg selv godt nok å kjenne, og tore å høre etter, for da, tror jeg faktisk at alt kommer til å gå så veldig bra. For jeg er altså en smule overrasket over alle som løper etter klokker og pulsmålere og duppedingser som forteller dem hva de skal gjøre, og hvor fort eller hardt de skal løpe, i stedet for å kjenne etter hva kroppen forteller deg. Men som sagt, jeg; er jo bare ei halvgammel kjerring som tilhører den gamle skole, som forsøker å tenke litt stort og helt.

Hadde foresten vært interessant å høre hva flere mener om det?

#hundredagersprosjektet 52/100

For jeg er her for å Lære og er jo i bunn og grunn for en Fersking å regne.

#100dagersprosjektet 54/100
#100dagersprosjektet 53/100

-lurte du på hva de to siste bildene hadde med hundredagersprosjektet å gjøre? Jo det er ganske enkelt nedtrapping og restituering av kroppen min ved å sykle sakte til valglokalet samt sykling til jobben min...

Flott Uke Ønskes Deg :-)

Kommentarer

Oioioioi! Cred til deg som greier å løpe halvmaraton! Jeg var der jeg også, men jeg gikk fem km med junior. :)
frodith sa…
Jeg må si jeg er imponert, hadde aldri klart å løpe så langt... ALDRI!! :-D Jeg løp 1 mil en gang, på over timen, og da hadde jeg trent MASSE :-D Nå er jeg mye dårligere form.. Men skal bli i LITT bedre form igjen da :-) Jeg må hvertfall BARE løpe etter kroppen... og ingen klokke ;-D Ha en fin kveld <3
lirosa sa…
Herlige dere; -takk takk, for godord.
Kan ikke skryte på meg at jeg så dere i folkehavet Anna, men applaus får dere lell :-) og frodith: vi hører vel til den gamle skolen vi; -hi hi.
Flott fortsettelse på uka, med eller uten løpeklokke:-)