Inspirert av Ingers Supergode Rugbrød, som du finner oppskriften på her....
har jeg bakt min egen lille vri,mest fordi, jeg aldri greier å følge oppskriften, men jeg er fryktelig fornøyd med resultatet altså og jeg fikk faktisk 5 flotte saftige gode brød av denne oppskriften:
1100 g fin sammalt hvete
500 g fin sammalt rug
200 g hvete helkorn
75g gjær
2 ts salt
4 dl havregryn
5 dl kruskakli
1 l skummet kulturmelk
1 l vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1/2 dl chiafrø
Vannet kokes opp og helles over hvetehelkornet og får stå på kjøkkenbenken noen timer til det er avkjølt
Bland så alle ingrediensene i bakebollen og elt det sammen, løs opp gjær i litt av væsken, pass på at temperaturen ikke overstiger 37 grader. Arbeid deigen godt sammen, gjerne i kjøkkenmaskin og la den heve en times tid. Elt den sammen og la den heve en gang til, ca. en halvtime. Elt sammen igjen og øs deigen opp i silikonformer hvis du har, eller bakepapirkledte brødformer. Ca. halvfulle former. La heve til de kommer opp til kanten på formene og stek i forvarmet ovn. Mine brød stekes ved 170 grader varmluft i ca. en time.
Avkjøl på rist med klede over.
Nyt og Spis. Pakk og Frys. Velbekomme og Værsågod:-)
Kommentarer