Bare 7 dager igjen, til Ultravasan 45!

Årets Store Løpemål nærmer seg med Stormskritt. Nå er det like før; -kun 7 dager igjen til jeg skal løpe så langt og lenge som jeg aldri i mitt liv har løpt noengang, og hvor klar er det egentlig mulig å bli før en maratondebut, eller Nei, -det er ikke maraton korrigerer min yngste sønn, hver gang ordet er kommet i tale: "det er ultra!!! " ha ha -ja det er sant, og hva er egentlig en ultramaraton? Det har i det minste barnet mitt lært i løpet av denne sommeren: en ultramarathon er et løp som er lengre enn en ordinær marathon, som måler 42km og195m, så veit vi det. 
MAGISKE LØPEKULISSER MED "GULL" I SIKTE
Det har plaget meg litt at jeg ikke har greid å få flere langturer i beina, jeg skulle gjerne vært gjennom en fire-fem-milstur, men tida strekker ikke til, når man har hus og heim og jobb og familie og vidløftige kabaler som skal legges hver bidige dag for at logistikken skal gå i hop, og i tillegg er man jo ikke akkurat noen ungfole lenger som bare kan kjøre på uten å hvile seg opp, både jevnt og trutt. Så da får man bare være glad for alt man har fått til og forsøke å fokusere positivt og kjenne på at jo jeg er nok så klar som jeg kan få blitt, ut i fra mine forutsetninger, i livet mitt.
LAKSJØEN RUNDT ER LENGSTE LØPETUR FØR ULTRAVASAN
Etter hvert som dagene nærmer seg handler det om å holde beina i gang uten å slite dem ut, forsøke å planlegge litt og hvile nok, samtidig som dagligdagse plikter ikke kan unnslippes, og stadig nye dukker opp, er det som hobbyløpende mamma fullstendig umulig å ladde optimalt, og det er jo også noe av det som skiller oss mosjonister fra eliten. Vi har et liv som skal gå i hop i tillegg til løpelidenskapen, vi har også, tusen millioner andre ting å tenke på og ta hensyn til, og kan sjelden gjøre akkurat som vi vil. For å løpe så mye og så langt kjennes for meg å være den største egotripp jeg noensinne har begitt meg ut på. Det koster ikke bare tid og penger for meg selv, men også alle rundt meg må ofre noe, for at min drøm skal være mulig å nå. Jeg unnskylder meg med at jeg blir i litt bedre humør og triveligere å være sammen med og at alle disse timer med løpemil gir meg en smule mer energi. Om det kan forsvare all den tid jeg stikker av heimefra er vel kanskje ikke enkelt si, muligens ei heller alle enige i.

LØYPEPROFIL ULTRAVASAN
Ultravasan arrangeres i år for aller første gang og langløypa går gjennom den tradisjonelle Vasaloppsporet som tusenvis av skiløpere gjennomfører hvert eneste år. Det er den aller største manndomsprøven som muligens er gjennomførbar for folk flest, og 1000 ultraløpere fra hele verden skal neste lørdag løpe den 90 km lange terrengløypa, til fots. Det er kanskje det ultimate terrengløpet, i det minste i mitt hode, og ja jeg drømmer om å greie å fullføre den. Kanskje Kanskje, en vakker dag, et annet år, hvis beina og kroppen holder og hodet er motivert. Jeg aner jo ikke hva som kommer til å skje i mitt spinnville hode i løpet av  neste helg. Men jeg vet at 45 km er mer enn langt nok og at det kommer til å bli både tungt og tøft og hardt, fysisk og mentalt.
GLIMT FRA ULTRAVASALØYPA MED JONAS BUUD
Likevel og enn så lenge har jeg ikke bedre vett enn at jeg til tross for en voldsom ydmykhet både overfor løypa, lengden, alle de andre løperne og arrangøren, ærlig innrømmer at jeg faktisk gleder meg!

Kommentarer

Anonym sa…
God tur og lykke til med løpet :) Det vert nok ein stor oppleving, håper vær og slike ting vert supert. HELSING FITJARBU
lirosa sa…
TUUSEN TAKK kjære deg:-)