nanbrød - Naan-Brød -og Raita kjøre på med jukseindisk i dag

vår Gjærdeig er laget slik:

5 dl yoghurt naturell
5 dl lunken melk
50 g gjær
1 ts salt
1 ss sirup
2 ss olje
Hvetemel til passe deig-aner ikke hvor mange gram eller dl, men det er vel ca 1kg kan jeg tenke meg pluss minus- du som har bakt gjærdeig før vet vel sånn omtrent...

Deigen skal heve seg litt før den deles i emner-kjevle ut til leiver som kan stekes i ovn på høy varme ca. 200 pluss noen få minutter, eller som vi har gjort her på steketakke, -skulle vel helst vært steinovn da, men det er jo ikke bare å trylle frem i en fei på en ganske så ordinær norsk kjøkkenbenk, hører visst med nigellafrø også, som man kan strø oppå-hvis man har tilgang til slikt -men det vet jeg ikke engang hva er og det finnes iallefall ikke på nærbutikken her, så det sløyfer vi like godt, tenker brøda vart gode nok som de er!

Vel Vel
har man bakt naanbrøda sjøl kan man vel alltids jukse litt å ty til ferdige tikkaglass  eller masala halvfabrikat- tandoori eller hva-det-nå-heter-er-ikke-så-vel-bevandret-i-det-indiske-kjøkken, dessverre!!! -samma det: ta nå den saus du vil, med brunet kyllingfilèt som kan surre seg i -så skulle vel vi, også ha lagd oss en indisk dressingsaus da, nesten litt sånn tzatzaki, -heter visst RAITA det da:

Slik:

1/2 revet agurk
ca. 1/2 ts salt-over agurken så får du klemt ut litt av vannet før resten røres inn
tilsett så:
litt chili
litt hvitløk kanskje? ...
og en smule koriander-hadde ikke det så tok litt allehånde i stedet pluss litt karve...
2-3 dl yoghurt naturell

-smakes til -trengerjoikkegjøredetsåvanskelig-
GODT BLE DET

åkkesom

VELBEKOMM`e

Kommentarer