GULROTKAKE er definitivt LØPEMAT !!!

I dag skal du få noe så sjeldent som, ei deilig oppskrift på GULROTKAKe som ble komponert i går, -for gulrotkake må da definitivt gå godt innafor kategorien "løpemat", ikke sant? -spesielt når man i hui og hast skummer gjennom ulike oppskrifter på nett, og finner ut at man ganske lett, kan smekke i hop sin egen vri, slik at det som befinner seg deri, er litt mer kroppsvennlig. Egg er jo bra, så dem tar vi seks av, -må jo ha proteiner så klart! Og gulrot skal jo være skikkelig sunt, ikke sant? så når vi attpåtil uten skrupler og uten at det går på bekostning av smaken, -snarere tvert i mot, halverer sukkermengden, i forhold til tilsvarende kaker, ja da, er det bare å kjøre innpå, og heller satse på et par stykker kake som alternativ til sjokoladesmeller, når søtsuget setter inn. For det er virkelig ingen hemmelighet, at når man løper endel blir man rett og slett ganske sugen på usunne ting, sukker og søtt, sjokolader og slikt, som man egentlig strengt tatt burde begrense inntaket av, -akk ja!


GULROTKAKE for LØPERE og alle som ikke løper også selvfølgelig!

6 egg
3 dl rørsukker
2 dl flytende Vita Hjertego
400 g revet rå gulrot
4 dl speltmel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts malt nellik

Egg og sukker piskes til eggedosis, bland det tørre sammen og tilsett vekselvis i røra med flytende margarin og revet gulrot. Stekes i bakepapirkledt lita langpanne: ca. 26cm x 36cm, varmluft 160 grader eller vanlig stekeovn 180 grader ca. 35 min.



Fyllet på ei "normal" gulrotkake, skal jo som kjent bestå av kremost, sitron og melis, noe min hustand ikke var begunstiget av å inneha i bakende stund, så da mikset vi bare i hop litt melis med vaniljekvark eller vaniljeyoghurt går jo også bra, og det fungerte ypperlig, -trenger virkelig ikke gjøre det så vanskelig.

Kommentarer

mimouna sa…
Åh, gulrotkake! Lenge siden sist jeg spiste det. Kanskje den må prøves? :)

Ha en fin fredag!