Rudi + James = Nurket

-long time, -no see, -from: livet i hønsegården på Strandli.

Tre gammelhøner har overlevd hauker og vice versa, og den eldste av dem, RUDI, -har vært med hele veien, siden vi hentet til gårds de aller første kyllingene for en 4-5 år siden. Rudi har vært ei godhøne, -svart og fin og bevilget oss mange gode egg gjennom åra. Etter siste sesong var det kun tre høner igjen, disse fikk selskap av 4 kyllinger på forsommeren i år. Det viste seg etterhvert at tre av dem var haner, og haner kan vi ikke ha så mange av, de må stort sett bøte med livet før vinteren setter inn. Det ene hanen fikk fri forrige helg, så nå er det to igjen. Begge dem må nok avlives før hønsene settes på vinterforing, det er den harde realitet i vårt enkle hønsehold. Hanen James -oppkalt etter en viss agent, -uten sammenligning forøvrig er en skikkelig jypling, som tidlig viste sterk interesse for det motsatte kjønn, han har yppet seg og hatt seg og levd livets glade hanedager. Han har kyklet og skreket og båret seg og tripper rundt som den største kryskit du kan tenke deg, til tross, eller kanskje nettopp fordi, for at han i fysisk størrelse er den aller minste, kan man si. Vel vel, han er nå faktisk ganske fin.
Jyplingen James
De siste ukene har Rudi vært klukk, på en måte litt rar, vil jeg si ettersom hun har ligget pal og ruget på ett egg. Ettersom det er høst og stunder mot kjøligere tider, og vi attpåtil snart skal sette bort alle høner,er tidspunktet for kyllingklekkeri ytterst upassende for å si det mildt. Men Rudi har vært sta og standhaftig så for å imøtegå hennes vilje har hun fått lov til å beholde et par egg, kan jo ikke ta sjansen på at hun blir tullete heller! En morgen forleden dag, fant minsten i huset et ødelagt egg med en død kylling i, som rett og slett ikke ferdig, så da tenkte vi at hun nok måtte få fortsette å beholde nok ett egg. 
Rudi Ruger
Og tenk, helt plutselig, nesten utenkelig, i dag morges da vi skulle lette på høna for å hente inn ferske egg, pippippippippp... og der hadde hun jammen klekt ut et ørlite nurk. Så nå er Rudi blitt mamma på "gammeldagan", spørsmålet nå er jo da, hvor lenge hun kan ha den ute, det er jo tross alt meldt grader av kulde. Nurket virker riktignok både robust og frisk, 27 gram og en 8-10 cm lang. Nurket Altså!

Kommentarer