Hymne til Brødbakingens Kunst

Vi slår et godt gammeldags slag
For svart Kaffe og Heimbaka Grovbrød i dag

Det finns riktignok mye godt brød å få kjøpt
men har man satt sin ære i å bake brødet sitt sjøl
så lærer man seg å smekke i hop en brøddeig i en fei

Mel og Vann og Gjær
er viktige ingredienser her
En smule salt og littegrann søtt
Blande ulike Kornslag
Gjerne tilsette litt Frø
Kanskje Surmelk eller 
en Yoghurtslant
Ta Hva man Har og Prøve seg frem
Elte og Kna Brøda blir aller best da

Bakingen forgår på slumpevis og etter ei tid
har man lært seg hvor mye man kan putte i 
av vått og tørt for at deigen skal bli passelig

Bake inn Kjærlighet og Energi

Heving og Steking er en egen Kunst
det gjelder å gjete gjærdeigen godt
Passe på så Han får stå 
Akkurat så lenge han må
På den måten kan du få
oppleve vellykket bakst 
og huset fylles straks
av den deiligste
duft du kan
tenke deg

GOD BAKST!

Kommentarer