Pai -deig eller -bunn, -en gang for alle!

Pai som man kan fylle med hva man vil. Her er min paideig, eller -bunn om du vil, ei grunnoppskrift av den enkleste sort som fungerer utmerket godt. Så enkelt som bare det, smør, mel og vann er det eneste, man trenger. Ikke tar det lang tid heller.

200 g mel
100 g smør
0,2 dl vann

Smøret smuldres i melet og blandes med vann, om den skulle bli for fast tilsettes kun et par dråper ekstra vann. Så klemmes eller kjevles den ut og trykkes i ei smurt, paiform og prikkes med en gaffel.

Settes i kjøleskap en stund, alt ettersom, -her kan den gjerne stå i flere timer, eller i en fryser, hvis man er av den type som vil ha, tilgang på litt kjapp og rask lørdagskos. Forstek paiskallet i forvarmet ovn: 180/200 grader varmluft/vanlig en ti miuntters tid. Så legger man på det fyllet man vil ha.

Her har vi kun brukt litt skinke og revet ost. Hell så over en eggeblanding av 4 egg og en liten melkeskvett og stek videre ved samme temperatur ca. 20 minutter eller til eggeblandingen har stivnet og paien er gylden og fin.

Enklere kan det vel knapt gjøres.
Uti fra denne grunnoppskrift, kan man jo også variere i det uendelige. Velbekomme, Lykke til og Værsågod, maten er servert:-)

Kommentarer