Straks på ny Start

Straks på ny Start: Spitsbergen Maraton løpes i dag. Hvilken distanse vi skal løpe, ble ikke endelig bestemt før for et par dager siden. Vi er på Svalbard på besøk i forbindelse med at vi mistet vår sønn i snøskred forrige år. Å legge besøket til løpshelga handler om flere ting. Vi hadde en plan om å reise opp i forbindelse med Spitsbergen Marathon i fjor, for å besøke sønnen mens han arbeidet her, hvilket var helt uaktuelt da han mistet livet noen måneder før. Første sommeren han arbeidet her, ringte han heim et par dager før og mente vi kunne komme på besøk for å løpe maraton, i hans øyne lett match for oss, -men som du forstår kom det litt brått på. Jeg lovte imidlertid at neste år, da skal vi komme og da skal vi løpe. Neste år var i fjor, og da var han død. Nå står vi her, nakne til skinnet kjennes det ut som, gråten trykker på, tårene renner mer eller mindre konstant, vekselvis inni og utenpå. Jeg har valgt meg maratondistansen, jeg har ingen tidsmål, jeg skal kun gjennomføre, jeg løper til minne om og ære for sønnen min, jeg løper fordi jeg kan, jeg løper fordi jeg vil. Jeg løper med familien min for at vi alle skal ha noe positivt å hegne om. Det er sterkt og hjerterått, inderlig vondt men det finns også mye som er godt. Her er nemlig fantastisk mange fine gode folk. Om jeg kommer gråtende eller smilende i mål, om jeg greier å løpe eller om jeg skal gå. Innen dagen er omme skal jeg uansett være i mål. Jeg kommer også til å skrive løpsrapport, så snart jeg er klar. Send meg gjerne noen gode tanker, - de vil varme ekstra mye akkurat i dag.

Kommentarer

Anonym sa…
Hei Edel.
Tenker på deg og dere.
Regner med at det var både vondt og vanskelig, men også fint å besøke Spitsbergen - og å delta i løpet.
Bjørg
lirosa sa…
Tusen Takk for gode tanker:-)
Anonym sa…
Hei!
Har lest deg ei stund. Fant deg fordi eg er nesten like glad i å lese løpeblogger, som å springe sjøl. Og da er det ekstra artigt å finne blogger skrive av kjerringar :-) på min eigen alder som fortsatt spring. Men så oppdaga eg at bloggen din har fleire botnar og at det er mykje levd liv og erfaringar som skin igjennom og gjer at eg får enda meir igjen for å følgje deg.
Forresten kjenner eg litt til Lierne. Ei kort stund på 90-talet arbeidde eg på Arbeidskontoret i Grong og var faktisk kommunekontakt for Lierne. Hadde til og med utekontordag på kommunehuset der oppe. Det var fascinerande og slett ikkje alltid like lett å kome i kontakt med arbeidssøkarane. Eg trur dei ofte var på jakt eller på fjellet :-)

Men - no kommenterer eg for første gong - Eg forstår godt at å vere på Svalbard og å springe på Svalbard må ha vore ei sterk oppleving. Eg håper inderleg at det også vart ei god oppleving for dykk alle, noko godt å ta med seg ned på fastlandet igjen.

Spring for livet! Og for sjokolade!

Kari
lirosa sa…
Tusen Hjertelig Takk; Kari, det varmer godt og betyr mye å få slike hilsener som den du skriver. Løping er en del av livet og ikke selve livet, det syns jeg er greit å synliggjøre gjennom bloggen. Lykke til med løpingen din framover og kos deg med sjokolade, det skulle bare mangle:-)
Anna GL sa…
Så tøff du er som kaster deg ut i dette! :)