MØLLELEK er mølleinspirasjon nummer to

på tampen av uka får du herved servert: MØLLELEK:

#UltraedelsMølleØkt2 = MØLLELEK :-)
"Kjør På - Kjør Hårdt - Ikke gi deg Nå!!!
Ta det gjerne rolig, tillat deg å gå
for enda en gang å kjøre på
med møllelek er alt lov!"

Det gjelder å variere sine mølleøkter med omhu, slik at de ikke blir kjedelige. samtidig som de skal være overkommelig å gjennomføre. Gaper man for høyt kan økta bli umulig å svelge, eller rett og slett sette seg fast og kvele en stakkars mosjonist, før man har kommet igang, til tross for om man aldri så mye ønsker å vedlikeholde og gjerne forbedre sin form uten å falle ned i det ytterste avgrunn av det verste demotiveringshull. 

Fartslek er en fin måte å teste sine grenser på samtidig som man enkelt kan hente seg inn igjen ved å dempe fart og stigning. Fartslek på Mølla styres av tiden man har til rådighet kombinert med kroppens egen følelse. Bestem deg gjerne på forhånd hvor lenge du vil holde på: 20-30-40 minutter eller så.

Start alltid med rolig oppvarming til du kjenner at kroppen er klar så begynner du å kjøre på, øke og senke fart og stigning, forsøke å kjøre på det du er god for, i kortere og eller lengre perioder. Løpe sakte og fort, stoppe nesten helt opp, tillate deg rolig jogg eller gå. 

Lek deg! 
Kos deg! 
Med Møllelek er alt lov!

Her har jeg lekt meg på mølla, etter en ganske så rolig start, der beina var tunge å få igang. Etter noen minutters gå- og stå-pause ble det plutselig artig å presse litt fart, kort og hardt før tida mi rant ut. Møllelek gir altså ingen symmetrisk og lekker pulskurve akkurat, for den som er opptatt av det, denne økta ble mer som en kunstnerisk graf! 

Eksempel på pulskurve ved Møllelek.

Du trener på å lytte til kroppen, har du en tung dag, tar du det rolig, går beina lett, kan du gi mer. Terskelen for å komme igang er adskillig lavere enn om du har bestemt deg på forhånd å kjøre hardt hvis kroppen kanskje ikke er klar for det. Løp den tida du har bestemt men ikke la distansen distrahere deg, formen, godfølelsen og løpegleden kommer, -det lover jeg;-) 

Avslutt mølleleken med noen minutters nedjogg.
Lykke Til!

-og god helg:-)
Kommentarer