Marmorkake i Langpanne


Ikke akkurat ei pinglekake, der den eser opp fra den største langpanna vi har,
 saftig myk og god;  -skal der først bakes så gjør vi det skikkelig!

500 g mykt smør
5 dl sukker
8 egg
2 dl melk
10 dl hvetemel (spelt)
3 ts bakepulver
2 ss vaniljesukker
4 ss kakao

Rør smør og sukker hvitt og luftig, rør inn eggene, ett og ett, bland mel og bakepulver og tilsett vekselvis med melka. Ha ca. 1/3 av røra i en egen bolle og bland inn kakao. Vaniljesukkeret røres inn i resten av røra.  Fordel halvparten av den lyse røra utover stor bakepapirkledt langpanne. Bre den mørke røra over og fordel den siste lyse delen oppå til slutt. Bruk en gaffel eller kniv og dra mønster gjennom røra slik at kaka blir "marmorert". Stekes ved 180 grader ca. 30-40 min. 

Velbekomme!

Kommentarer