Fårikålens Dag

Fårikålens Dag
Var visst kanskje slett ikke i dag
Sånn offisielt vel å merke
Men det spiller jo ingen rolle
vi serverer uansett ikke noe med høns i dag
det kan du vel skjønne
dessuten finnes det vel knapt noe slags middagsmat
som egner seg så enkelt og deilig når man skal ha
en tolv-femten personer på middag sånn i en fei uten
å slite seg ut ved kjøkkenbenken hele dagen


det er jo bare å legge hodekål og fårekjøtt lagvis i en kasserolle
og strø på litt salt og noen hele pepperkorn i mellom lagene

helle på en liten vannskvett og la det hele koke opp
for deretter å stå å småkoke under lokk et par-tre timer

ønsker man tykkere jevning i sjyen tilsettes et par spiseskjeer mel
men det er slett ikke nødvendig det som derimot er viktig 
er å passe på at ikke kjelen koker tørr og å smake og kjenne 
på duften og selvfølgelig skal det hele serveres med rykende varme
kokte nypoteter og gjerne flatbrød til

GOD APETit
nå springer jeg direkte ut i
potetåkeren gitt
og om du absolutt MÅ ha 
nøyaktig oppskrift

Deilig Søndag ØnSkes 


Kommentarer