her forleden ble jeg så fryktelig sugen og inspirert
at jeg bare mått sette igang med en diger porsjon
Havrekjeks allerede samme kveld
du kjenner den følelsen ikke sant
når du ser eller hører eller føler
noe og bare MÅ sette idèen ut i livet
fort som f...
ellers får du ikke fred
dessuten
HAVREKJEKS
er da både sunt og godt
og ettersom både mor og havrekjeksbakevenninne
unnlot å overbringe sine sikkerstikk av og
meget smakfulle havrekjeksoppkskrifter
i den farten jeg selv hadde trengt,
så var det bare å saumfare
meget smakfulle havrekjeksoppkskrifter
i den farten jeg selv hadde trengt,
så var det bare å saumfare
nettet og sjekke litt her
og skumlese litt der
og skumlese litt der
før slumphavrekjeksen
min raskt ble unnfanget
min raskt ble unnfanget
men alle sted stod det å lese
at havrekjeks skal steke
på 200 grader sånn cirka
men slik ble de slett ikke sprø
mer som svenske mjukbrød
og jeg bare spør:
MYKE HAVREKJEKS
HVOR GODT ER VEL DET ???
før mannen kom heim
og reddet det som var igjen
ved å skru ned varmen og steke dem
rett og slett litt lenger, se det er nok
uansett hemmeligheten i min ovn
smaken ble bra spesielt når vi greide å
vente til neste dag med å spise
-og for en deig å jobbe med
rett og slett herlig og til tross for
en kjempediger porsjon gikk det
overraskende raskt å kjevle ut
og lage ferdig alle kjeksene
PAUSE
(-to digre bokser fulle-
-og nå er det bare en igjen
etter som minsten serverte
den ene på skolen dagen etter
og alle ungene elsket dem
slå den)
FORTSETTELSE:
PAUSE
(-to digre bokser fulle-
-og nå er det bare en igjen
etter som minsten serverte
den ene på skolen dagen etter
og alle ungene elsket dem
slå den)
FORTSETTELSE:
bortsett da fra at de myke til slutt
fikk en egen tørkeomgang i min
stekeovn for å bli sprø uten å bli brent
her er min enkle oppskrift
som neste gang skal justeres en smule med
litt mindre hvetemel og at hele deigen
skal få stå over hele natten
og kjøle seg skikkelig ned
så vet du det om du har lyst
til å prøve deg selv
ellers kommer vi tilbake med
ny havrekjeksrapport
så fort vi bare får det gjort
kanskje med mors egen oppskrift
500 g smør
250 g sukker
5 dl melk
2 dl vann
smøret smeltes med sukker,vann og melk
rør så inn
500 g havregryn
og la blandingen stå til den er avkjølt
tilsett deretter
250 g fullkorns hvetemel
3-4 ts hjortetakksalt
2-3 ts natron
250 g hvetemel røres inn tilslutt
-her tenker jeg at melmengden gjerne
kan begrenses ettersom man også
trenger noe hvetemel til kjevlingen
5 dl melk
2 dl vann
smøret smeltes med sukker,vann og melk
rør så inn
500 g havregryn
og la blandingen stå til den er avkjølt
tilsett deretter
250 g fullkorns hvetemel
3-4 ts hjortetakksalt
2-3 ts natron
250 g hvetemel røres inn tilslutt
-her tenker jeg at melmengden gjerne
kan begrenses ettersom man også
trenger noe hvetemel til kjevlingen
deigen kan godt hvile i kjøleskapet natten over
noe jeg ikke hadde tålmodighet til men som definitivt
skal gjøres neste gang, for det blir havrekjeksbaking
på meg flere ganger, jeg gir meg nemlig ikke så lett
mine kjeks er kjevlet ganske så tynne og stukket ut
med et colaglass fra mc donalds, så der fikk du den
du som trodde at vi aldri beveget oss ut på en
sådan resturant, det gjør vi nemlig en gang i blant
til og med uten dårlig samvittighet he-he...så det....
vel vel, -det var vel kanskje en avsporing
steketemperatur og -tid må du prøve deg litt på
ettersom de fleste oppskrifter jeg kom over mente
at 180-200 grader, gjerne med varmluft
en 10-12 minutter skulle gi sprø og deilige kjeks
mine ble med denne stekingen myke og
på grensen til brente så temperaturen ble
justert ganske kraftig ned
og steketiden tilsvarende opp
men smaken ble topp
og spesiellt etter at kjeksene hadde sovet natten over
P.S. og NB
Glemte visst å nevne
at det er lurt å prikke
leiven med en gaffel
før man stikker
ut kjeksene
Kommentarer
Har ikke smakt hjemmelaget før. Det virker spennende.
Men kjeks, er ikke de "alltid" myke når de kommer rett ut av ovnen? Og så blir de harde når de avkjøler litt? Vel, det er jo likevel greit at mannen reddet kvelden! :)
Nå fikk jeg lyst på havrekjeks!
Takk for oppskriften :)
Tack för receptet. Ska försöka mig på detta nångång.
Ha en bra dag!
Kram Maria