Nydelig Rognebærgelè

Årets Rognebærgelè er på Glass

Alltid like spennende å se om gelèen vil stivne
Har lært at det er lurt å fryse bæra før koking om den
ikke har fått ei naturlig frostnatt på seg, som visstnok
ska høyne pektininnholdet, noe jeg akkurat nå ble litt
usikker på, om er fakte eller fleip ettersom rips jo helst
skal kokes til gelè før den er modnet seg altfor mye....

Ja ja Min rognebærgelè er i allefall blitt stiv så da er det vel ikke mer å mase med. Frosne Rognebær ble fylt i saftkoker og deretter kokt med sukker en 10-20 minutters tid, før den ble helt på glass, etter å ha smaktes til med enda mer sukker enn det som egentlig skulle i. I utgangspunktet tilsatte vi 1 kg sukker pr. liter saft, men etter å ha smakt litt vil jeg si at 1,2 kilo er mer passelig, Tenker at når det gjelder rognebærgelè skal man ikke spare på sukkeret. Det er uansett ikke stor mengder vi spiser av denne, så hvis det skal være noe poeng å lage, må den være god på smak. Ellers får du ha en riktig god god!

Kommentarer