onsdag 5. oktober 2011

FOKUS: Spirer


Denne måneden fokuserer vi på spirer.
Lirosa er fersk som spiredyrker og vil bruke oktober måned
til å komme igang, prøve seg frem og lære,
slik at vi i løpet av vinterhalvåret kan nyte
ulike spirer i mange forskjellige retter


Når høsten nå for alvor er kommet over oss
og vi ikke lenger kan gå rett ut i hagen
for å plukke inn friske reddiker og salatblader
tenker jeg at spiring på kjøkkenbenken
må være en usedvanlig fin måte
for å bidra til at kroppen vår blir litt sunnere
og friskere nå i mørketiden.
Spirer er supernæring, de er proppfulle
av vitaminer, mineraler, antioksydanter,
plantehormoner og enzymer.
Enkelte spirekjennere mener til og med
at næringsinnholdet i spirer er minst like høyt,
ja til og med høyere enn i fullmodne
dyrkede vekster per vektenhet.

Dessuten er det helt i tråd med Lirosas tankegang
at man skal spise variert, friskt, sunt og godt.


Har du lyst til å henge deg med på spirebølgen
sammen med meg?
Legg igjen en hilsen  kommentarfeltet
med link til din egen blogg
Skriv et spireinnlegg
med link til dette innlegget

Bruk gjerne bildet nedenfor
for å vise at du er med

Så legger jeg bloggen din til i Fokusblogglisten
om spiring til høyre her
slik at alle kan se hvem som deltar

Vær med og spir og spis og del erfaringer
så kan vi sammen inspirere hverandre.


Dette blir gøy og spennende!

P.S. Lirosa har tidvis problemer med å få publisert sine kommentarer i andre blogger, hvis du sliter med det samme men har lyst til å være med så send en mail til edel(krøllalfa eller snabela)knitting(dott)no så legger jeg deg til i fokusbloggrullen likevel. Ha en fortsatt finfin høstkveld!

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Spirer er godt og jeg har lenge tenkt at jeg skal prøve. Tror imidlertid at timingen til sånne prosjekter er litt dprlig nå, men je gfølger spent med her :)

lirosa sa...

Takk for at du vil følge med, du er alltid velkommen, når det måtte passe: ha en fin kveld fortsatt:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...