Skikkelig Grovbrød

Har lekt meg på kjøkkenet og laget et skikkelig grovt brød. Det er så grovt at bare mor spiser det, selv om det smaker og metter veldig godt. Har nå spist av dette brødet til lunsj noen dager og er like mett som før med ei skive mindre enn normalt, i tillegg til at jeg holder lengre. Utfordringen har vært å steke brødet akkurat passe slik at det ikke blir rått, men saftig og godt uten å bli brent. Tar derfor gjerne imot tips, hvis noen har gode råd. Ellers vil nok lirosa eksperementere videre helt til hun finner den perfekte oppskrift.
Alle ingrediensene blandes godt, før deigen får heve en times tid. Deretter eltes den ned igjen, ca. 3-4 minutter i kjøkkenmaskin. Deigen er ganske løs og øses deretter i en silikon bakeform eller bakepapirkledt brødform, 1,5 - 2 liter. Etterhev til deigen når opp til kanten av forma og stek i forvarmet ovn, ca. 160 grader (varmluft)  i en til 2 timer.

5 dl lunkent vann
25 g gjær
1/4 ts salt
3 ss olivenolje
1/2 ss agavesirup
3 ss knuste linfrø
1 1/2 dl solsikkekjerner
1 dl chiafrø
2 dl helkorn knust
1 dl kli
1 dl havregryn
1/2 ss fiberhuskVerdt å prøve synes nå jeg, og har du tips eller erfaringer med helgrove brød og spesiellt angående stekingen så skriv gjerne noen ord, det vil bli satt stor pris på. Enn Så Lenge Ønskes Alle ei Riktig GOD HELG, -med eller uten Skikkelig Grovt Brød.


Kommentarer

Prøv gjerne med litt bakepulver i stedet for/i tillegg til gjær. Når du baker med ingredienser omtrent uten gluten, har ikke gjæren noe å ta tak i... Evt kan du tilsette litt glutenmel (ikke glutenFRITT).

Kjernetemperatur på brød skal være mellom 85 og 90 grader, så prøv gjerne med et steketermometer neste gang. Det funker hvertfall på vanlige grovbrød. :)
lirosa sa…
Tusen takk for tips. Det skal vi ta med oss ja. Kjempeflott :-)