150g smør -smeltes, og yes og ja jeg bruker kun ekte meierismør jeg da....
6 egg -piskes til eggedosis med
3,5 dl sukker, gjerne rørsukker da...
Bland sammen:
3 dl potetmel
2-3 ss kakao
3-4 ts bakepulver
3-4 ts vaniljesukker og rør det vekselvis inn i eggedosisen med 2 dl melk, -gjerne kulturmelk eller kefir.
Så heller du røra over i en stor bakepapirkledt langpanne og steker ved ca.160 grader (varmluft eller 180gr. vanlig stekeovn) ca 30 minutter eller til kaka er gjennomstekt. Det finner du ut ved å stikke en trepinne i.
Fyllet, -lager jeg slik:
200 g mørk sjokolade smeltes i 2-4 ss smør og evt. smakes til med en smule melis, før grovt hakkede peanøtter røres inn. Fordeles så over hele kaka og sleng så, gjerne noen fargerike nonstopper oppå.
for #slikblirdagengod
Så var det den godeste Frukt- og Nøttekaka:
-her tager vi det vi haver av frukter og nøtter...
Jeg har brukt 2 epler som er skrelt og skjært i biter, pluss ca. 200-300g tørkede frukt og bær som aprikoser, inka- og tranebær men her kan du variere og bruke det du vil av frosne og tørkede friske.
De tørkede fruktene kokes opp i 2,5 dl vann og siles i fra, før de deles opp i mindre biter
Vannet skal i kaka så kast det ikke!
Smelt 200g smør
og rør
inn og sammen følgende:
5 dl mel (hvete eller spelt)
3 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
6 egg
samt kokevannet etter frukten
Hell røra i ei bakepapirkledt langpanne og legg over epler og frukt. Til slutt strør du oppå en haug nøtter.
Jeg har brukt ca. 100 g pacannøtter. Stek så ved ca. 160 grader varmluft ( evt.180 vanlig stekeoven) i 40-50 minutter, til kaka er gjennomstekt.
Denne er blitt en yndling, den smaker godt og holder seg bra, så da er alt vel. Ha en deilig kveld!
Se det var oppskriftene på "springe- og skiløperkakene"- fra i forgår....og herved ønskes DU ei riktig
Kommentarer