Tomatsuppe, -av den heimlaga sorten...

i dag hadde jeg slett ikke tenkt å slå til med tomatsuppe av den heimlaga sorten , -det bare ble sånn av den enkle grunn at posesuppa som man alltid er ett hundre prosent sikker på at man har liggende i kjøkkenskuffen sin og superraskt skal vispe i hop mens pannekakerøra står og sveller, for den skal jo svelle før pannekakene stekes, det vet du vel? altså likevel ikke finns, -posesuppa, altså! Da er gode råd dyre innimellom alt styret med inneklemt matlagingsøkt; For når man har vært borte fra ungene sine i flere døgn og ikke gått Birkebeinerrennet er det nemmelig helt på sin plass å plastre savnesåret med pannekaker og sukker på og selvfølgeloig må vi ha tomatsuppe til, ellers blir jo hele middagen ,mer som en dessert å regne og det passer seg jo ikke, sant nei? 
Vel Vel, heimlaga tomatsuppe er foressten minst like rask å lage som posesuppe og faktisk smaker den minst like godt og har minst like bra næringsinnhold, må vite og det er visselig forsket på at hermetiske tomater nesten er mer energirike enn friske, og takk og lov for at jeg hadde en boks, eller kanskje vi hheller skal kalle det en eske, hermetiske økologiske tomater, og lykke i huset ferske friske gårdsegg fantastisk for et herlig gourmetmåltid på en helt enkel mandag.

HEIMLAGA TOMATSUPPE MY WAY
1 boks hermetiske tomater i en kjele
Tilsett vann, ca. 1,5 ganger så mye 
Kjør det hele med en stavmikser eller benytt en blender
Tilsett en Buljongterning og kok opp under omrøring
Tilsett makaroni hvis du vil og la suppa småkoke til makaronien er ferdig
Smak til med urter og evt. litt salt og pepper
Vips så var den nydeligste tomatsuppe fix ferdig!
Værsågod og Velbekomme:-)

Kommentarer