Instabakst

På Instagram er det mye inspirasjon å finne. På Instagram løper vi og strikker vi og baker vi! -og det er skikkelig; -artig og godt og så deler vi, oppskrifter og mat og kaffe og påskegodteri. I går drev f.eks @tanteguri med bake og friste oss med kanelstenger blant annet, og da jeg ba om å få smake, fikk jeg oppskrifta slik at jeg selv kunne sette igang med å bake, den deiligste påskekake.

Og det gikk fort og greitt og radig må jeg si, rent bortsett fra at da jeg skulle ha hvetemel i, var det jammen tomt, så mine kanelstenger ble bakt med rugmel i stedet, det funka det og, de ble gode som få og jeg kompenserte med å fylle på litt ekstra perlesukker oppå.
Tante Guris Kanelstenger

200 g smør 
125 g sukker

1 egg og 1 eggehvite (Tante Guri har brukt plommen i deigen og gjemt hviten til å smøre oppå, jeg gjorde omvendt; hviten i deigen og plommen oppå)

3 ss fløte
500 g hvetemel (ettersom det ikke fantes hvetemel i huset akkurat i går brukte jeg rugmel i stedet)
2 ts bakepulver

Smør og sukker røres luftig, hvitt og lett som en plett, pisk sammen egg og rør inn, sammen med mel, bakepulver og fløte. Ta deigen ut på bakebordet (les kjøkkenbenken) Del den i 4 og rull til lange pølser som legges på stekebrett. Trykk dem litt flate. Pensle med eggeplommen (eller hviten) Strø over sukker og kanel (jeg brukte perlesukker, men vanlig strøsukker går like bra). 

Stekes ved 180 grader i ca. 10-15 min. Ta stekeplata ut av ovnen og del opp til fingertygge stenger som stekes eller tørkes videre ved 100 grader til de er sprø. Avkjøles og de du ikke spiser opp med det samme legges i en kakeboks, med lokk, så har du kanskje noen igjen til det blir påsk. Jeg må visst bare lage en ny porsjon allerede i kveld.... he he h... 

ha en fin fredag før palmehelg:-)

Forresten Må jeg si at hvis du har mulighet til å bytte ut noe av det syntetiske godterifråtseriet som ofte påsken fører med seg, med litt hjemmebakte småkaker, er det faktisk ikke bare litt, men ganske mye sunnere!!! Se det var dagens pekefinger!!!


Kommentarer