paipaipai -enkelt og greit og skikkelig godt

Paideig:
250 g hvetemel
130 g smør
1/4 ts salt
2-3 ss kaldt vann

Kjøres raskt sammen i kjøkkenmaskin eller eltes sammen i en bolle eller rett på bakebordet. Kna deigen i hop og sett den i kjøleskapet en liten halvtime gjerne med et fuktig klede over....

så tager man en paiform eller ei vanlig springform- og enten trykker man paideigen oppi med fingrene, eller så kan man jo alltids kjevle den ut å legge den pent og pyntelig og skikkelig sirlig oppi forma si, og forma MÅ være smurt først altså!!! -ellers kan det gå skikkelig gæli....

ja ja... prikk så litt med en gaffel og forstek paiskallet -ja det heter da paiskall, en 8-10 minutter på 180-200 grader, imens gjøres fyllet klart:

Da tager man hva man haver eller hva man liker eller ønsker av skinke, bacon, laks, løk , spinat, brokkoli, tomat, oliven eller ja, -her er det opp til kokken; purre er jo godt!! -for eksempel!

Jeg har brukt ferdig smårettskinke-som det heter så fint, rett fra butikken og revet ost, denne dag, så lager man en eggeblanding av et tre-fire egg som vispes lett og ledig sammen og blandes gjerne i en liten fløteskvett, eller melk hvis du vil ha det litt mere lett...

Hell så eggeblandingen over fyllet og stek ved 170-180 grader sånn cirka, med eller uten varmluft, en 20-30 minutters tid til paien er helt ferdig.

Så kan man servere med en frisk salat og den tzazaki-raika-dressingen som var igjen fra i går, hvis man vil eller så fins det jo andre enkle rømmedressinger som er skikkelig enkelt å blande til.

VELBEKOMME!








Kommentarer