sjokoladesug er helt NORMALT!

Kanskje vi bare kan si det slik: SJOKOLADESUG er HELT NORMALT!
Tilstanden dukker ofte akutt og ekstremt opp et par dager etter et litt lengre løp, som en halvmaraton, for eksempel, eller en rolig litt lengre eller ofte også, når jeg tenker meg om) etter kortere turer ute forresten, (ja faktisk -det er jo også ganske normalt) -og henger ofte ganske lenge i, spesielt fordi, man selvfølgelig, ikke har greid å dytte inn, nok av feit sukkerenergi, og derfor lider av, et slags underskudd som kroppen jo bare MÅÅÅ ha!!! ikke sant? -det skjønner vi jo alle som driver og rører på oss litt i blant! Det pussige er at hodet gjerne er med på å underbygge tilstanden slik at man på en måte i forhold til seg selv hele tiden finner unnskyldninger for å godta sjokoladefråtseri, -noe som kan medføre vektøkning, eller det som verre er, hvis man ikke greier å la vær, å beherske seg. Helt personlig må jeg medgi at det gikk litt tid, før jeg forstod at selv om jeg løp meg en halvmaraton, betød det ikke fritt frem, i å stille dette uhorvelige sukkersuget uten negativ konsekvens. Selv om du har gjennomført en fysisk krevende bragd, bør det fortsatt være rimelig balanse i, hva man forbruker og hva man putter inn, om man ikke vil godta å ese ut mer enn nødvendig. 
det er faktisk den brutale virkelighet og beinharde realitet, og derfor tenkte jeg at denne gang, skulle jeg greie å styre unna den verste sjokoladesmell, 

men....
nærbutikken vår har akkuart nå, -akkurat som om hele ICA-kjeden visste at jeg hadde løpt sesongens første halvmaraton, tilbud på disse store herlige sjokoladeplatene, du vet...
og/men -dessuten har jeg lest, en sjokoladetest sånn ala best i test, og her kommer nøkkelen til at jeg selv etter tre dager har unngått å la meg lure til å handle inn ovennevte tilbudsvare, ettersom hukommelsen har en egen evne til å huske og feste seg til det den vil, har hodet mitt koplet inn, at TROIKA, det er faktisk nærmest for helsekost å regne, dessuten er den mindre kaloririk enn en del andre, -sjokolader ja.og da kan man jo innta større mengder.. ha ha - det gjelder å feste seg til det som er viktig her i livet!

så da: husket jeg plutselig at min mor i riktig gamle dager koste seg med Troika som hun dengang fikk ha i fred, for ingen av oss ungene likte det, men nå derimot, kjenner jeg at jeg godt kan greie meg uten de store kvartkilosfreiasjokoladeplatene, -til fordel for denne supersunne helseTroikaen, som faktisk smaker riktig så godt, og dessuten er det ingen ulempe at denne får jeg nemlig ha helt i fred, uansett hvor stor mengde, jeg har handlet inn, og det superfornuftige hodet mitt, nikker bare enstemmig, så da er det vel bare å gafle inn?? 

sammen med instakaffen min

men på instagram, der kan jeg besinne meg
og greier meg utmerket godt med bare en

Kommentarer