Tomatjuice og gjenbruk kan man vel si...

Her har vi presset tomater i vår juicepressemaskin. Har man ikke juicepresse, kan man jo lage en tomatsmootie f.eks, da utnytter man jo hele tomaten slik at det ikke blir noe svinn. Det er nemlig utfordringen når man benytter juicepressen, det blir endel avfall som det kjennes ille ut bare å kaste.

En idè er å lure frukt- eller- grønnsaksavfallet inn i brøddeigen, slik jeg har gjort i dette saftige grovbrødet som smaker utrolig godt. Hele tomaten er nyttiggjort etter beste gjenbruksprinsipp, hvis man først ikke bare skal spise den rå. Rå tomat inneholder foressten mer enn 90% vann, og har svært få kalorier for den som er opptatt av det. Tomaten tilfører oss flere nyttige vitaminer og mineraler som kroppen vår har godt av.


Både vitamin A, B, C og E, samt folat, fosfor, jern, kalium, kalsium, magnesium, natrium, niacin og selvfølgelig kostfiber. Tomaten kan derfor nytes i mange varianter, og kan jo selvfølgelig også inngå som en av de 5.

Helt til slutt: tro det eller ei, men i dag, med perfekt timing til dette tomatinnlegg, så har faktisk det aller første tomatfrø stukket sitt lille hode frem.

Kommentarer