Supergode Rundstykker med Havregryn

100 g smør
8-9 dl vann
50 g gjær
2 ss Akazia Honning
1 ts Himalyasalt
150 g Havregryn
30 g Sesamfrø
20 g Chiafrø
1 kg Speltmel

Smelt smør ved svak varme, løs opp gjæren i litt av vannet, resten blander du med smøret og sørger for at det holder lunken gjærbaksttemperatur: -ikke mer enn 37 grader! Benyttes tørrgjær blandes denne med de tørre ingrediensene før væsken helles i. Elt deigen godt og la den heve ca. 1 time.
Elt og kna deigen godt på bakebordet. Del i passelige emner som bakes ut til rundstykker i ønsket fasong. Vi lagde 48 stk, ettersom vi ikke ville ha så store. Tenker at 36 kan være veldig normalt. Etterhev på bakepapirkledt stekeplate ca. 20-30 min. Stek ved 180/200 grader ca. 15-20 min.


Kommentarer