mjøl og mjøl; -samma det...

Mjøl og Mjøl
"samma det"
eller er det ikke det?


ser vi på innholdsfortegnelsen på henholdsvis
Møllerens og Regal Hvetemel
ser vi at det finnes ulikheter
om enn de er små
og tilsynelatende ubetydelige 
men dog:

her skal du derfor få deg en ørliten historie
sånn på tampen før helga
bare som en liten vekker kanskje


i alle mine hverdagsbrødbakeår har jeg stort sett benyttet
mjøl fra Møllerens, uten at det nødvendigvis
har vært veldig bevisst, men jeg har stort sett alltid
fått vellykkede og gode gjærbakstresultat,
med noen variasjoner fra gang til gang 
selvfølgelig eller etter månens stand kan man vel også si
når man stadig benytter seg av slumpemetoden

"a little bit of this and a little bit of that"

et eget bakeopplegg som man ofte tilegner seg etter
mange år i den husmoderlige bakebransje

Nok om Det Sjøl om mjølmerket aldri har vært 
så voldsomt i fokus noe som foressten krever sin mann
 når man bor på et lite sted med èn matbutikk,
Da tar man det mjølet man får
uten noe mere dikkedarier om det

Men det var før
-før, butikkjeden skiftet Mjølleverandør
og her skal vi ikke begi oss inn på 
de store kjeders leverandørpolitikk
det er nemlig litt for voldsomt gitt

Det startet med at Magen min ble sånn i Ulage
her på tidligsommeren med Smerter rett og slett
så syntes jeg stadig at brødene mine liksom 
ikke ble så fine lenger
de hevet seg ikke så godt
og deigen var ikke så moro å jobbe med og
Resultatet ble og var både tung og rar i konsistensen

Syntes det var litt pussig, uten at jeg helt greide å se
hva grunnen kunne være til alt dette
annet enn at jeg kanskje 
hadde mistet mine bakekunnskaper
eller at månen muligens stod i ne 
hver eneste gang jeg bakte 
pussig det !!!


Magesmertene gav seg imidlertid ikke
og mistanken gikk mot glutenintolleranse
ettersom jeg begynnte å ane 
en sammenheng mellom
smerter og brødmåltid

Så Plutselig Kom vi i Snakk
-noen kjerringer
og så viste det seg 
at jeg slett ikke var alene
og da "gammelkjerringene" 
påstod hardnakket at
"Regalmjølet går det ikke an å bake av"
var veien kort
ned til byen for å hamstre
og vips som ved et trylleslag
var alle problemer borte


Er det ikke rart?
Ingen mere magesmerter
Deiger som hever seg
Lett og Luftig Gjærbakst
og til og med ungene
som jeg i min naivitet
trodde levde uvitende i denne
mjølmerkelige prosessen
kommenterte det

NÅ er brødene Gode igjen
Jeg Vil Ha GODBRØD 
slå Den


dessuten hører det med til historien
at vi forbrukere i vår lille grend
har greid å få matbutikken vår igjen
til å levere vårt godeste mjølmerke


GOD HELG
nu tar vi en oppmuntringsbolle
med rosiner og en sjokoladebit
har vi vel også fortjent

Kommentarer

Stubbetufsa sa…
Takk for denne opplysningen, ser jeg har Regal i mengder...
Sidsel sa…
Jeg må sjekke hvordan mjøl jeg har da jeg kommer hjem fra jobb etterpå, baker ikke mye, men noen vafler dann og vann, litt pizza og av og til en bakst...av noe slag. Takk for opplysningen :) og en fin dag til deg!
Heidi sa…
Å så flott at du skriver om dette - takk for det! :) Har gjort akkurat den samme erfaringen som deg. Helt sant med mageplager og mye dårligere bakverk. Har pratet om dette til dem som gidder å høre på, men ingen har merket noen forskjell - rart synes jeg - enten baker de lite eller ikke vet hvor deilig bakverket blir med Møllerens - ikke vet jeg - men at det er stor forskjell på de to, det vet jeg!
Ha en fin dag :)
lirosa sa…
Tusen takk for positive tilbakemeldinger.
Det er nyttig å vite noe om slike ting, selv om det ikke passer for alle.

Marshall D. Teach sa…
Regal er det best melet zehahahaha