Mjøl og Mjøl
"samma det"
eller er det ikke det?
ser vi på innholdsfortegnelsen på henholdsvis
Møllerens og Regal Hvetemel
ser vi at det finnes ulikheter
om enn de er små
og tilsynelatende ubetydelige
men dog:
her skal du derfor få deg en ørliten historie
sånn på tampen før helga
bare som en liten vekker kanskje
i alle mine hverdagsbrødbakeår har jeg stort sett benyttet
mjøl fra Møllerens, uten at det nødvendigvis
har vært veldig bevisst, men jeg har stort sett alltid
fått vellykkede og gode gjærbakstresultat,
med noen variasjoner fra gang til gang
har vært veldig bevisst, men jeg har stort sett alltid
fått vellykkede og gode gjærbakstresultat,
med noen variasjoner fra gang til gang
selvfølgelig eller etter månens stand kan man vel også si
når man stadig benytter seg av slumpemetoden
"a little bit of this and a little bit of that"
et eget bakeopplegg som man ofte tilegner seg etter
mange år i den husmoderlige bakebransje
Nok om Det Sjøl om mjølmerket aldri har vært
så voldsomt i fokus noe som foressten krever sin mann
når man bor på et lite sted med èn matbutikk,
Da tar man det mjølet man får
når man bor på et lite sted med èn matbutikk,
Da tar man det mjølet man får
uten noe mere dikkedarier om det
Men det var før
-før, butikkjeden skiftet Mjølleverandør
og her skal vi ikke begi oss inn på
de store kjeders leverandørpolitikk
det er nemlig litt for voldsomt gitt
Det startet med at Magen min ble sånn i Ulage
her på tidligsommeren med Smerter rett og slett
så syntes jeg stadig at brødene mine liksom
ikke ble så fine lenger
de hevet seg ikke så godt
og deigen var ikke så moro å jobbe med og
og deigen var ikke så moro å jobbe med og
Resultatet ble og var både tung og rar i konsistensen
Syntes det var litt pussig, uten at jeg helt greide å se
hva grunnen kunne være til alt dette
annet enn at jeg kanskje
hadde mistet mine bakekunnskaper
eller at månen muligens stod i ne
hver eneste gang jeg bakte
pussig det !!!
Magesmertene gav seg imidlertid ikke
og mistanken gikk mot glutenintolleranse
ettersom jeg begynnte å ane
en sammenheng mellom
smerter og brødmåltid
Så Plutselig Kom vi i Snakk
-noen kjerringer
og så viste det seg
at jeg slett ikke var alene
og da "gammelkjerringene"
påstod hardnakket at
"Regalmjølet går det ikke an å bake av"
var veien kort
ned til byen for å hamstre
og vips som ved et trylleslag
var alle problemer borte
Er det ikke rart?
Ingen mere magesmerter
Deiger som hever seg
Lett og Luftig Gjærbakst
og til og med ungene
som jeg i min naivitet
trodde levde uvitende i denne
mjølmerkelige prosessen
kommenterte det
NÅ er brødene Gode igjen
Jeg Vil Ha GODBRØD
slå Den
dessuten hører det med til historien
at vi forbrukere i vår lille grend
har greid å få matbutikken vår igjen
til å levere vårt godeste mjølmerke
GOD HELG
nu tar vi en oppmuntringsbolle
med rosiner og en sjokoladebit
har vi vel også fortjent
nu tar vi en oppmuntringsbolle
med rosiner og en sjokoladebit
har vi vel også fortjent
Kommentarer
Ha en fin dag :)
Det er nyttig å vite noe om slike ting, selv om det ikke passer for alle.