Kjedetid er undervurdert

Man Skal ikke kimse av Sofaøkter Altså, i disse tilsynelatende fanatiske hel-eller halv-stressede karriere- , finfasade- og treningstider, -de er virkelig Gull Verdt; -sove, døse, grine, tenke, flire, hva som helst man har behov for under teppet der, en stakket stund, et lite friminutt, en middagslur,

-i gamle dager da vi var små, måtte vi være stille når de voksne skulle hvile, jeg husker godt at det var litt kjedelig, spesielt i huset hos mormor og morfar, fordums barndomssomre med eller uten søskenbarn, kanskje, - det var en fryktelig lang mellom en halv og en hel time, der barnekroppen var proppfull av energi, mens de voksne skulle hvile. Det skjedde absolutt ingenting, -annet enn at vi måtte finne på noe selv og ikke forstyrre de voksne, selvfølgelig. Jeg husker enda følelsen, jeg tror ikke det var usunt, jeg er overbevist om at vi kjeder oss generelt for lite i dagens samfunn, fordi vi har, muligheten til å la være. Å kjede seg litt er nemlig alfa omega for å utvikle sitt, kreative sinn.

Lett å glemme inni hverdagsbobla av ei tidsklemme, mange befinner seg i. Når så nå de fleste unner seg og har faktisk i dette land, mulighet til ferie og fri, kan det være greit å tenke at man skal legge inn litt styrt kjedetid, kun for å hente seg inn, og trene på å utvikle sitt sinn, eller rett og slett så enkelt som at man på den måten kan hente seg litt inn. Så skal vi virkelig ikke ha dårlig samvittighet om vi ikke rekker alt!


Kommentarer