Pangstart for Løpegruppa Lilalalala

Når beina kjennes tunge og hodet likeså, hva gjør man da? -Jo man pusher på med et par bakkeintervall, helt spontant, slenger man ut: "KOM MED OG KUT" -så går man der selv og gruer som en stut, helt til man har kommet seg ut!
Tommel OPP etter Superøkt i Kirkebakken!

Lierne Lavterskel Langdistanse LauparLag, har i løpet av siste uka kjørt 2 økter bakkeintervall.
I fjor løp vi i samlet tropp, i ulik takt og forskjellig fart, rundt løpebana ved Liernehallen. Bana er enda ikke helt bar, så vi får vente et par, dager eller uker eller så, til vi kan teste den igjen.

Da håper jeg at flere hiver seg med, for det er artigere å holde på, hvis vi kan motivere hverandre litt.

Jeg har ikke selv trent mye intervalltrening oppigjennom, om man kan se bort fra det som kalles naturlig intervall, når man for eksempel løper i terrenget, noe jeg forøvrig sverger til, men innimellom kan det være greit å presse seg litt, kanskje for å få litt mer fart i kroppen sin. Dessuten er det alltid velkomment med litt variasjon.
8 Bakkedrag ser ut til å være utført ganske så Perfekt!

Intervalltreningen bør dog ikke overdrives, ettersom det er en hard form for trening. Vi skal heller ikke la oss stresse av om vi gjør det riktig eller feil, men heller ha fokus på å ta i litt, slik at vi kjenner at vi bruker kroppen, og at hjertet pumper og pusten går. Når vi kjører felles intervalltrening, er det viktig at hver og kjenner på seg selv hva som er greit, slik at man ikke presser for hardt, samtidig som poenget jo er å få pulsen opp, med det mål å forbedre vår kapasitet og kondisjon.

Slik kan ei intervalløkt i Motbakke se ut:

10-15 minutters oppvarming og nedjogg etterpå.

Finn en høvelig Bakke, ikke altfor bratt, løp så fort du kan opp: 60-100 m. Gå eller småjogg ned og løp opp igjen. Bestem på forhånd hvor mange drag du vil ta, og forsøk å holde igjen litt i starten slik at du kan øke på etterhvert. Forsøk å løp de siste dragene raskere enn de første, og på siste kan du gi alt, men likevel, når du er ferdig skal du kjenne at du kunne ha greid å kjøre ett til, hvilket du ikke skal gjøre, men jogge deg ned i stedet. 

Jeg lover: det virker, om ikke annet så vil humøret stige i takt med pulsen ganske betraktelig, nesten så man blir både litt salig og lykkelig og man kan ikke fatte eller forstå at man grudde seg så, på forhånd. 
Godt å Kvile beina litt etter endt Intervalløkt!

I løpegruppa framover tenker jeg at vi skal variere mellom ulike typer økter, der hovedfokuset er LØPEGLEDE, -intet mer intet mindre.

Biz Dann:-)

Kommentarer